Перелік питань до практично-орієнтованого іспиту з дисциплін "Медсестринство у внутрішній медицині" для студентів груп 4 - А сестринська справа

 Перелік  питань  до  практично-орієнтованого  іспиту  з дисциплін "Медсестринство у внутрішній медицині" 

для студентів груп  4 - А сестринська справа


1. Пацієнту з гострим інфарктом міокарда медична сестра проводить реєстрацію електрокардіограми. Назвати правила накладання електродів для  реєстрації електрокардіограми. 

2. У пацієнта метеоризм. Описати методику застосування газовідвідної трубки. 

3. Навчити пацієнта з цукровим діабетом розраховувати дози інсуліну. Назвати правила введення  інсуліну. 

4. У пацієнта цукровий діабет. Навчити пацієнта збору  сечі для визначення  вмісту глюкози. 

5. У пацієнта ниркова недостатність. Пояснити пацієнту як зібрати  сечу для проведення проби за Зимницьким. 

6. Пацієнту з туберкульозом легень. Назвати особливості збору харкотиння на виявлення мікобактерій туберкульозу. 

7. Пацієнт на профогляді . Назвати правила вимірювання АТ. 

8. У пацієнта критичне зниження температури тіла. Визначити особливості допомоги при цьому стані. 

9. У пацієнта критичне зниження температури тіла, колапс. Опишіть  застосування грілки. Миття рук: соціальний рівень. 

10. Опишіть  профілактику пролежнів тяжкохворому. 

11. Опишіть   вимірювання температури  тіла пацієнту з тиреотоксикозом та поясніть проведення  графічного зображення  її у температурному листку.

 

12. У пацієнта напад стенокардії. Опишіть застосування   гірчичників на ділянку серця.

 

13. У пацієнта цукровий діабет. Розрахуйте та опишіть проведення  підшкірно 32 ОД актрапіду. Правила роботи з дезінфектантами. 

14. Пацієнту з пневмонією опишіть введення  внутрішньом'язово 500 000 ОД цефазоліну. У флаконі 1,0. Під час виконання ін’єкції медичний працівник пошкодив рукавичку і палець. Дії медичного працівника. 

15. Медична сестра готує пацієнта до холецистографії. Опишіть  постановку очисної клізми. 

16. У пацієнта хронічний гастрит. Опишіть  проведення  фракційного зондування шлунка з парентеральним подразником. Миття рук: гігієнічний рівень.                                                                                                                           

17.  Пацієнту з ревматоїдним артритом опишіть накладання зігрівального компреас на променево-зап’ястковий суглоб. 

18.  Пацієнту з ексудативним плевритом лікар призначив плевральну пункцію.  Опишіть , що вкючає набір інструментів для пункції плевральної порожнини. 

19. Пацієнту із закрепом призначена очисна клізма. Назвати рекомендації щодо підготовки пацієнта до очисної клізми. 

20. Пацієнту з дифузним токсичним зобом необхідно систематично контролювати пульс. Описати методику визначення пульсу та дати   йому характеристику. 

21. Пацієнту з асцитом призначена пункція черевної порожнини. Назвати набір інструментів для пункції черевної порожнини.

 

22.  У терапевтичному відділенні знаходиться  пацієнт з негоспітальною пневмонією. Призначено цефтріаксон,  внутрішньомязово по 0,5 двічі на добу. У флаконі 1,0 цефтріаксону. Назвати правила розведення антибіотиків та розрахувати дозу введення. 

23.  У терапевтичному відділенні знаходиться тяжкохворий з раком шлунка. Назвати особливості навчання членів родини  проведенню профілактики пролежнів. 

24. Ви - медична сестра палати інтенсивної терапії кардіологічного  відділення, проводите спостереження за пацієнтом з гострим інфарктом міокарда. На даний момент больовий синдром знято, але пацієнт боїться появи нового болю. При обстеженні: шкіра бліда, волога, ціаноз губ, температура тіла 38,2° С, пульс 90 за хвилину, АТ - 100/60 мм рт ст.

1. Визначити проблеми пацієнта. Сформулювати сестринський діагноз.

2. Скласти план сестринського догляду.

 

25.  В ендокринологічному відділенні лікується пацієнт, що переніс оперативне втручання з приводу дифузного токсичного зобу. Він поскаржився на мерзлякуватість, сонливість, закрепи, слабкість, здуття живота, апатію, млявість. Пацієнт цікавиться причинами розвитку такого стану, не розуміє необхідності постійного прийому призначених препаратів. При огляді: щільні набряки на обличчі, звужені очні щілини, товсті губи і ніс, шкіра бліда, суха. Температура тіла 35,7° С, пульс 56 за хвилину, ритмічний, АТ- 90/50 мм рт ст..

1. Визначити проблеми пацієнта. Сформулювати сестринський діагноз.

2. Скласти план сестринського догляду.

 

26. Ви - дільнична медична сестра, активно відвідуєте пацієнта з гіпертонічною хворобою. Він по-скаржився на різкий головний біль у потиличній ділянці, запаморочення, шум у вухах, нудоту, блювання, мерехтіння "мушок" перед очима. Хворому важко повертати голову і розмовляти. Нерегулярно приймає гіпотензивні засоби. При обстеженні: збуджений, шкіра обличчя червона . АТ - 190/100 мм рт ст..

1. Визначити проблеми пацієнта. Сформулювати сестринський діагноз.

2. Скласти план сестринського догляду.

 

27.  Ви - палатна медична сестра протитуберкульозного диспансеру. У відділенні лікується пацієнт, у якого вологий кашель, задишка, підвищення температури тіла до 38,2° С, погіршення апетиту, слабкість, холодний нічний піт. Пацієнт нерегулярно виконує призначення лікаря, курить, вживає алкогольні напої. При лабораторному обстеженні в аналізі харкотиння - мікобактерії туберкульозу. Рентгенологічно: на верхівці правої легені порожнина неправильної форми, інфільтративні тіні з ділянками деструкції.

1. Визначити проблеми пацієнта. Сформулювати сестринський діагноз.

2. Скласти план сестринського догляду.

 

28. Ви - постова медична сестра терапевтичного відділення. Пацієнт вам поскаржився на сильний нападоподібний біль у поперековій ділянці більше зліва, що віддає униз живота, у статеві органи, у стегно, часте болісне сечовипускання та нудоту, блювання, здуття живота, закрепи. При огляді: пацієнт збуджений, шкіра бліда, волога, визначається позитивний симптом Пастернацького зліва.

1. Визначити проблеми пацієнта. Сформулювати сестринський діагноз.

2. Скласти план сестринського догляду.

 

29. Ви - дільнична медична сестра, активно відвідуєте диспансерну хвору з ревматоїдним артритом, яка скаржиться на біль у дрібних суглобах кистей рук та стоп, скутість у суглобах вранці. Пацієнтка не може утримати в руках ложку, не може дійти до туалету. Члени сім'ї стурбовані станом пацієнтки. Вони не знають особливості догляду при цьому захворюванні. Суглоби кистей та стоп гіперемійовані, припухлі. При пальпації болючі  і гарячі на дотик..

1. Визначити проблеми пацієнта. Сформулювати сестринський діагноз.

2. Скласти план сестринського догляду.

 

30.  Ви - медична сестра терапевтичного відділення. Вас викликали в палату до пацієнта з бронхіальною астмою. Він скаржиться на нестачу повітря, утруднений видих, кашель. Об'єктивно: пацієнт стурбований, шкіра обличчя ціанотична, вкрита холодним потом. Він займає вимушене положення - сидить, фіксуючи плечовий пояс. Пацієнт не володіє методикою самодопомоги при нападі ядухи.

1. Визначте проблеми пацієнта. Сформулюйте сестринський діа

2. Складіть план сестринських втручань.

 

31.  У гастроентерологічному відділенні лікується пацієнт зі скаргами на нападоподібний біль у  правому підребер'ї, який ірадіює  в праве плече, шию, під праву лопатку, який пов'язує з прийомом жирної їжі; нудоту, неодноразове блювання, озноб. В анамнезі: жовчнокам'яна хвороба. Об'єктивно: пацієнт збуджений, стогне, не знаходить собі місця, живіт м'який, болісний у правому підребер'ї. Температура тіла 38,70 С, пульс - 96 за хвилину, АТ 160/100 мм рт ст.. Симптом Щоткіна-Блюмберга негативний

1. Визначте проблеми пацієнта. Сформулюйте сестринський діагноз.

2. Складіть план сестринських втручань.

 

32. У терапевтичному відділенні лікується пацієнтка зі скаргами на ниючий біль у поперековій ділянці, підвищення температури до 38,3° С, головний біль, запаморочення. Пацієнтка відмічає зменшення сечовипускання та зміну кольору сечі, що нагадує "м'ясні помиї". Два тижні тому перенесла ангіну. При огляді: шкіра бліда, волога, набряк обличчя, припухлі повіки. АТ 190/100 мм рт ст.. При пальпації симптом Пастернацького слабо позитивний з обох боків.

1. Визначте проблеми пацієнтки.  Сформулюйте сестринський діагноз

2. Складіть план сестринських втручань

 

33. Ви - медична сестра терапевтичного відділення. Вас викликали в палату до пацієнта з бронхіальною астмою. Він скаржиться на нестачу повітря, утруднений видих, кашель. Об'єктивно: пацієнт стурбований, шкіра обличчя ціанотична, вкрита холодним потом. Він займає вимушене положення - сидить, фіксуючи плечовий пояс. Пацієнт не володіє методикою самодопомоги при нападі ядухи.

1. Визначити проблеми пацієнта. Сформулювати сестринський діагноз.

2. Скласти план сестринського догляду.

 

34. Пацієнтка К. знаходиться на лікуванні в ендокринологічному відділенні з цукровим діабетом. Вона скаржиться на сухість у роті, часте сечовипускання до 10 разів на добу, зниження зору, біль у ногах, відчуття "повзання мурашок", поганий сон, слабкість. Дієти пацієнтка не дотримується. Вона стурбована своїм станом.

1. Визначте проблеми пацієнтки. Сформулюйте сестринський діагноз.

2. Складіть план сестринських втручань

 

35. У гематологічному відділенні лікується пацієнт з гострим лейкозом. Він скаржиться на біль у горлі, ротовій порожнині, підвищення температури тіла до 39°С, озноб, слабкість. При огляді: шкіра бліда, волога; язик сухий. На слизових оболонках ротової порожнини виразки, які вкриті брудним нальотом. Ясна набряклі, кровоточать.

1. Визначте проблеми пацієнта. Сформулюйте сестринський діагноз.

2. Складіть план сестринських втручань.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Єрмолаш Т.О Предмет Медсестринство в психіатрії та наркології Дата 10.11.2021 група 4А с/с Практичне заняття №3 Порушення психічної діяльності при інфекційних і соматичних захворюваннях.. Проблеми пацієнтів із шизофренією, маніакально-депресивним психозом (МДП)

Єрмолаш Т.О Предмет Медсестринство в психіатрії та наркології Дата 18.11.2021 Група 4А с/с Практичне заняття №4 Психози сенільного і пресенільного віку. Епілепсія. Розумова відсталість

4к лс 24.04.2020р. переддипломна практика